Welkom bij de Explorers!

Wilde ideeën? Grootse plannen? Verborgen talenten?

Als je tussen de 15 en 18 jaar bent en van actie en afwisseling houdt, dan zijn de Explorers iets voor jou!
Bij de Explorers kun je aan de slag. Je grenzen verleggen. Je eigen talenten ontwikkelen. Handen uit de mouwen voor de spannendste etappe in de ontdekkingsreis van Scouting.

Opkomsten
Never a dull moment! Geen dag hetzelfde. Onmogelijk? Je kunt het zelf zien in onze foto galerij.

Abseilen of klimmen, een dropping of survivaltocht, sport en spel, kanoën, een schoonmaakactie in de natuur of primitief kamperen. Een dagje luieren langs een beek in Duitsland. Een grot onderzoeken. Je eigen mok uit berkenhout hakken en zingen rond het kampvuur. Een filmweekend of kamperen bij een boer. Wil je wat anders? Prima! Want je hebt het zelf voor ’t zeggen. Je maakt samen plannen en bepaalt zo je eigen avontuur. Alles is mogelijk!

Begeleiding i.p.v. Leiding
Maar plannen maken is één, samen plannen uitvoeren is twee. Het vraagt organisatietalent. Je moet ervoor praten, luisteren en besluiten nemen. Maar organiseren valt te leren. Want je bent natuurlijk niet in je eentje. Je kunt de taken verdelen. En als het nodig is krijg je bij het organiseren hulp van de begeleiders. Die kunnen je ook op ideeën brengen. Verder zijn er handboeken en bladen die je op weg kunnen helpen. En de scoutingpagina’s op het internet staan vol met programma’s en tips. Bovendien is er binnen onze groep altijd wel iemand te vinden die zelf al eens dat uitdagende, creatieve of avontuurlijke programma heeft georganiseerd.

Explorers zijn oud en wijs genoeg. Leiding heb je niet meer nodig. Begeleiding kan nog wel handig zijn. Van begeleiders mag je dus best wat verwachten. Niet dat ze je bezighouden. Geen voorgekookte activiteiten. Wel dat ze je net dat laatste zetje geven. Dat ze je een goeie reden geven om uit je luie stoel te komen. En een beetje hulp als het plan dreigt te stranden. Je bent samen verantwoordelijk voor een goed programma en een goede sfeer. Een goeie begeleider staat niet aan de kant uit z’n neus te eten, maar doet actief mee.

Kampen
Elke zomer ga je op zomerkamp, vaak letterlijk over de grens. Je gaat op expeditie. Geen kleinigheid. Wel avontuur. De ruige natuur ontdekken. Kennis maken met buitenlandse scouts, al dan niet gezellig bij het kampvuur. Je bouwt je eigen keuken en zithoek. Kookt je eigen potje. Gaat op pad met je rugzak. Ontdekt een andere cultuur. De enige regel is variatie. We worden niet voor niets Explorers genoemd!

Lid worden
De Explorers zijn op vrijdagavond van 19:00 tot 22:00 te vinden in hun eigen ruimte in ons clubgebouw. Die ruimte hebben ze trouwens zelf ingericht. Je kunt elke vrijdag zo binnenlopen. Maar omdat we regelmatig op pad zijn, is het beter dat je eerst even laat weten dat je komt. Dan vertellen we je meteen wat onze plannen zijn.

Wil je het wel eens proberen, kom dan een paar keer vrijblijvend kijken!