Speltakken

Binnen Scouting zijn de verschillende leeftijden opgedeeld in groepen genaamd speltakken:

Wanneer een jeugdlid ouder wordt, wordt er in overleg gekeken of ze aan de volgende speltak toe zijn. Wanneer een jeugdlid van speltak veranderd wordt dit overvliegen genoemd.

Welkom bij de Explorers!

Wilde ideeën? Grootse plannen? Verborgen talenten?

Als je tussen de 15 en 18 jaar bent en van actie en afwisseling houdt, dan zijn de Explorers iets voor jou!
Bij de Explorers kun je aan de slag. Je grenzen verleggen. Je eigen talenten ontwikkelen. Handen uit de mouwen voor de spannendste etappe in de ontdekkingsreis van Scouting.

Lees meer: Explorers

Welkom bij de Welpen!

De speltak Welpen is voor de kinderen van 7-11 jaar die graag in de natuur of met een groep leuke en leerzame activiteiten ondernemen.
Ieder zaterdag van 09:30 – 11:30 is de opkomst waarbij we een leuke mix proberen neer te zetten voor de kinderen van actieve programma’s en creatieve programma’s waarbij we ze natuurlijk ook wat proberen te leren.

Lees meer: Welpen

Welkom bij de Scouts!

 Elke vrijdag komen ruim 20 kinderen van 11 tot 15 jaar bij elkaar om allemaal uitdagende activiteiten te doen.

In een scouts jaar komen de volgende dingen aan bod:

  • Winterkamp of Winter tocht (hike). (1/2 nachten)
  • Regionale en eventueel landelijke scouting wedstrijden (2 nachten)
  • Zomerkamp (week)
  • Kerstmaaltijd
  • Jota/joti (contact leggen met scouts over de hele wereld)

Daarnaast doen we natuurlijk veel buiten; je leert vuur maken, veilig hout hakken/zagen, route technieken (kompas, kaart, GPS), klimmen maar je werkt natuurlijk ook veel samen in een groep. Zo bereiden we je voor op een taak na de Scouts als bijvoorbeeld leiding of een oudere groep.

Mocht je een keer willen komen kijken dan kun je eerst in de agenda kijken wat we aan het doen zijn of anders kun je het nog altijd vragen aan de scouts staf. We hebben opkomsten elke vrijdag van 19:00 – 21:00. Voor meer info zie contact.

Welkom bij de Bevers!

Ben jij tussen de 5 en 7 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets leuks te doen en lekker buiten te spelen? Kom dan bij de bevers van Scouting! Hier doe je allemaal spannende dingen met kinderen die even oud zijn als jij.

Lees meer: Bevers