JOTA-JOTI 2019

Misschien heb je wel eens gehoord van een World Jamboree? Scouts van over de hele wereld komen bij elkaar op één plek om elkaar te ontmoeten en samen activiteiten te doen. De JOTA-JOTI is ook een soort Jamboree, maar dan net even anders: de Jamboree on the Air - Jamboree on the Internet is één van de grootste internationale Scoutingevenementen die er bestaat. In het derde weekend van oktober zoeken wereldwijd 500.000 scouts elkaar niet fysiek, maar via radio en internet op. Iedere groep kan dus gewoon vanuit de luxe van hun eigen clubhuis hetzelfde ervaren als op een World Jamboree.

Sinds 2010 doet Scouting Kornet van Limburg Stirum ook mee aan deze internationale scoutingactiviteit. Wij doen zowel mee aan de JOTA als de JOTI, wat betekent dat we één ruimte volledig inrichten met computers om te chatten en te skypen, en één ruimte met radio's met behulp van enthousiaste radioamateurs uit de regio.

Nou is contact zoeken niet het enige wat we afgelopen jaar deden tijdens dit weekend, het is vooral ook heel gezellig op het clubgebouw. We beklommen onze 14-meter hoge toren, met bovenin de zendmast, om er daarna weer vanaf te abseilen! Verder waren er in en rondom het gebouw allemaal spellen in het thema van vorig jaar: Into the Wild.

Onze toren
Om een beetje fatsoenlijk radio-ontvangst te hebben heb je een antenne nodig en... hoogte! In de weekenden voor de JOTA-JOTI zijn onze Explorers en Stam druk bezig met het knopen van een 14-meter hoge toren, die niet alleen dienst zal doen als zendmast maar ook als centrum van meerdere spellen tijdens het weekend. Klimmen, abseilen en als het mooi weer is bovenin nog even genieten van het mooie uitzicht en het zonnetje. En als dat nog niet genoeg is dan slapen de diehards er 's nachts ook nog eens in, op het platform of hangend in de lucht in een hangmat.

 

Azerty uit Raalte heeft ons kunnen helpen met met extra schermen voor alle computers, zodat meer kinderen tegelijkertijd kunnen chatten met andere Scouts. Hartstikke bedankt!