De geschiedenis van Scouting Kornet van Limburg Stirum
 

In 1964 nam gemeentewerker Klaas Boonstra het initiatief tot de oprichting van de “Kornet van Limburg Stirum groep”. Na aanvankelijk met 7 jongens te zijn gestart groeide de groep al snel uit tot een groep met verkenners, welpen en later gidsen. Het onderkomen was een gezellig boerderijtje op landgoed “Het Spyker­bos” van de familie van Limburg Stirum. Hier hebben wij onze naam ook aan te danken.

 

Avondvierdaagse In 1970 was de groep zo groot dat moest worden uitgeweken naar de varkens­stallen achter het Polletje. Daar dit onderko­men niet de meest ideale oplossing was, werd jarenlang uitge­keken naar een betere voorziening. Dat lukte eind 1986, toen was het spik­splinter­nieuwe gebouw bij sporthal “de Hooi­berg” gereed.

Het oude gebouw naast sporthal de hooiberg.

Ook hier barstte de groep al snel uit zijn jasje en is men op zoek gegaan naar een nieuw gebouw. Door losse units aan elkaar te koppelen en hier een dakconstructie overheen te bouwen hebben we een veel groter gebouw kunnen realiseren.
Op 4 Oktober is ons nieuwe clubgebouw geopend.

Burgemeester Ton strien opent het nieuwe clubgebouw. Foto Gerard Vrakking

In 2015 werd besloten om de keuken en het sanitair op te knappen. Ook de gang was aan een opknapbeurt toe. Nadat de nodige fondsen bij elkaar gespaard waren en de bouwtekeningen gemaakt kon begonnen worden met de verbouw. Vele ouders en vrijwilligers hebben een handje geholpen.
Op 15 Oktober 2016 is het vernieuwde gebouw heropend.

Op deze locatie bevindt onze groep zich nogsteeds. U leest meer over ons huidige gebouw op de pagina gebouw