VertrouwenspersoonMijn naam is Karin Köster, ik woon in Olst en ik ben de vertrouwenspersoon binnen Scouting KVLS. In het verleden heb ik leidinggegeven bij Scouting, maar ik ben niet meer actief betrokken. Met mijn ervaring met scouting, mijn afstand tot de groep en mijn overtuiging dat iedereen een plek moet hebben waar hij/zij zijn/haar verhaal kwijt kan, hoop ik een bijdrage te leveren aan een veilige scouting voor iedereen. Alles wat met een vertrouwenspersoon wordt besproken is in vertrouwen!

Een vertrouwenspersoon heeft de volgende taken:

  1. Beschikbaar zijn voor vragen en/of opmerkingen van ouders en kinderen, met name over zaken betreffende de omgang tussen de vrijwilligers van de groep en de jeugdleden, als het moeilijk of onwenselijk is om deze vragen direct met de betrokkene(n) te bespreken. Dit kunnen zaken zijn rondom: pesten, alcohol, drugs, geweld of ongewenste intimiteiten, maar het kan ook over iets anders gaan.

  2. Contactpersoon zijn voor de vrijwilligers voor zaken betreffende de omgang tussen de vrijwilligers onderling en/of met de jeugdleden, rondom diezelfde onderwerpen, voor zover men behoefte heeft aan een vertrouwenspersoon of zaken niet door het bestuur kunnen worden behandeld.

Hoe kun je mij bereiken?

Mocht je vragen hebben of met mij willen praten, dan kun je mij altijd bereiken via WhatsApp, mobiel of per e-mail.

Laat hieronder je informatie achter indien ik contact met je moet opnemen.