Over de groep

Scouting Kornet van Limburg-Stirum is een scoutinggroep voor leden uit Olst, Wijhe en omgeving.
Onze vereniging bestaat uit ongeveer 60 jeugdleden en een groep vrijwilligers die leiding is of zich bezighoudt met het bestuur of onderhoud van het terrein en gebouw.
Er zijn 5 speltakken in verschillende leeftijdscategorie├źn.
Scouting KVLS is onderdeel van Scouting Nederland. Scouting Nederland biedt ondersteuning door het aanbieden van trainingen en het organiseren van evenementen.
Elke week komen de speltakken bij elkaar voor uitdagende activiteiten.

Kornet van Limburg-Stirum
Onze naam hebben wij te danken aan Kornet C.E. graaf van Limburg Stirum. Van Limburg-Stirum had de rang van Kornet bij de Huzaren ten tijde van de aanvang van de 2e Wereldoorlog. Hij is gesneuveld op de veluwe toen de Duitsers ons land binnenvielen op 10 mei 1940.
Jaren later is onze groep in een boerderijtje op het landgoed van familie van Limburg-Stirum terecht tekomen.
Als dank en eerbetoon is onze Scoutingroep vernoemd naar Kornet van Limburg-Stirum.
Meer informatie over De Huzaren van Zuid-Ginkel bij Ede.
Mocht u wat meer willen willen over de vroegere dagen van de groep dan kunt u natuurlijk ook altijd nog even verder lezen onder geschiedenis

Kornet C.E. graaf van Limburg Stirum

Opkomsten
Afhankelijk van je leeftijd kom je bij een “speltak” terecht. Iedere speltak heeft zijn eigen activiteiten die zijn afgestemd op de leeftijd van de kinderen in de speltak.
Zo doen de bevers meer binnen knutselen en verhalen vertellen terwijl de welpen vaak buiten programma’s doen en ook al wat scouting technieken leren zoals kaart lezen en simpele knopen.

Iedere speltak heeft zijn eigen opkomst tijden, om te zien welke opkomst wanneer aanwezig is kunt u het beste in de agenda kijken. Of mocht u willen zien wat er tijdens een opkomst gedaan wordt kunt u natuurlijk een kijkje nemen in onze foto galerij.
Naarmate de kinderen ouder worden, worden de programma’s die de leiding maakt steeds actiever en uitdagender. Bij de explorers is er zelfs geen leiding meer maar begeleiding en mogen de jongeren zelf het programma maken.

Leiding
We mogen met een gerust geweten zeggen dat de leiding de spil is waar een vereniging om draait. Uw kind staat bij scouting onder de hoede van gecertificeerde leiding die al geruime tijd als lid of leiding actief is. Het leiding geven gebeurt allemaal op vrijwillige basis! De leiding maakt voor de jongere kinderen ieder weekend het programma en zorgt ervoor dat een opkomst voor iedereen leuk verloopt.

Het bestuur
Natuurlijk kent ook onze groep een bestuur wat de leiding helpt en taken uit handen neemt zodat deze zich volledig kunnen wenden aan het maken van leuke programma’s.
Het stichtingsbestuur is eigenaar van ons gebouw, daarnaast hebben we een verenigingsbestuur. De vereniging is huurder van het gebouw.
Tijdens de groepsraad komen bestuur en leiding bij elkaar om te besluiten over belangrijke zaken binnen onze vereniging

Kampen
We gaan meerdere keren per jaar op kamp, zoals:
– Het zomerkamp
– 24-uurs weekendje
– Pinksterkamp
– RSW