Over de groep

Scouting algemeen
Scouting is een open, maatschappelijk betrokken, milieu– en mensvriendelijke organisatie van jeugd en jongeren, die met behulp van scoutingfaciliteiten en binnen scoutingtradities hun eigen cultuur opbouwen en onderhouden.
Iedereen mag lid worden van scouting. Verschillen in levensovertuiging, huidskleur of ras spelen geen enkele rol. Scouting kom je over de hele wereld tegen.
Iedere leeftijd vereist wel een eigen aanpak en een eigen aanbieding van het spel, daarom kent scouting verschillende speltakken, zoals Bevers, Welpen, Scouts, Explorers en de Stam.

Opkomsten
Afhankelijk van je leeftijd kom je bij een “speltak” terecht. Iedere speltak heeft zijn eigen activiteiten die zijn afgestemd op de leeftijd van de kinderen in de speltak.
Zo doen de bevers meer binnen knutselen en verhalen vertellen terwijl de welpen vaak buiten programma’s doen en ook al wat scouting technieken leren zoals kaart lezen en simpele knopen.

Iedere speltak heeft zijn eigen opkomst tijden, om te zien welke opkomst wanneer aanwezig is kunt u het beste in de agenda kijken. Of mocht u willen zien wat er tijdens een opkomst gedaan wordt kunt u natuurlijk een kijkje nemen in onze foto galerij.
Naarmate de kinderen ouder worden, worden de programma’s die de leiding maakt steeds actiever en uitdagender. Bij de explorers is er zelfs geen leiding meer maar begeleiding en mogen de jongeren zelf het programma maken.

Leiding
We mogen met een gerust geweten zeggen dat de leiding de spil is waar een vereniging om draait. Uw kind staat bij scouting onder de hoede van gecertificeerde leiding die al geruime tijd als lid of leiding actief is. Het leiding geven gebeurt allemaal op vrijwillige basis! De leiding maakt voor de jongere kinderen ieder weekend het programma en zorgt ervoor dat een opkomst voor iedereen leuk verloopt.

Het bestuur
Natuurlijk kent ook onze groep een bestuur wat de leiding helpt en taken uit handen neemt zodat deze zich volledig kunnen wenden aan het maken van leuke programma’s.

Kampen
We gaan meerdere keren per jaar op kamp, zoals:
– Het zomerkamp
– 24-uurs weekendje
– Pinksterkamp
– RSW

Geschiedenis
Mocht u wat meer willen willen over de vroegere dagen van de groep dan kunt u natuurlijk ook altijd nog even verder lezen onder geschiedenis