Informatie over het lidmaatschap bij Scouting Kornet van Limburg Stirum

Vrijblijvend komen kijken

Lijkt het je leuk om lid te worden? Kom dan eens een keertje kijken!
Scouting is voor jong en oud, bij onze groep heb je de volgende mogelijkheden:

Voordat je besluit lid te worden van de KVLS mag je 3 keer komen kijken. Neem voordat je komt kijken even contact op de leiding van de betreffende speltak via contact.

Inschrijven als lid

Als je na 3 keer besluit om lid te worden kun je je via dit formulier  aanmelden als lid. Na inschrijving ontvang je meer informatie en een machtigingsformulier voor de contributie.
Pas na retournering van het ingevulde machtigingsformulier ben je officieel ingeschreven als lid. De ledenadministratie zal je inschrijving bevestigen. De contributie van onze vereniging bedraagt €35,00 per kwartaal.

Iedere Scoutinggroep in Nederland is aangesloten bij Scouting Nederland. Als je lid wordt van een Scoutinggroep wordt je automatisch lid van Scouting Nederland en daarmee van beide wereldorganisaties WOSM en WAGGGS. De Scoutcard is je lidmaatschapsbewijs. Ieder jaar kun je je nieuwe Scoutcard downloaden en printen vanuit Scouts Online. Als lid van Scouting Nederland heb je vele voordelen in binnen- en buitenland.

Wat krijg je voor je lidmaatschap?

  • Vier keer per jaar het Scouting Magazine
  • Als vrijwilliger bij Scouting ontvang je iedere twee weken het e-zine @-scout
  • Jaarlijks een nieuwe, digitale Scoutcard waarmee je kunt profiteren van heel veel ledenvoordeel, waaronder korting op een geselecteerd aantal artikelen in de ScoutShop.
  • Je kunt kamperen op de ruim twintig Labelterreinen van Scouting Nederland.
  • Je bent tijdens Scoutingactiviteiten verzekerd voor aansprakelijkheid en ongevallen.
  • Je kunt voor jezelf en je familie voordelige verzekeringen afsluiten.
  • Je kunt deelnemen aan landelijke evenementen en activiteiten.
  • Je kunt deelnemen aan trainingen en cursussen van Scouting Academy.
  • Je bent automatisch lid van de wereldorganisaties WOSM en WAGGGS, zodat je deel kunt nemen aan internationale evenementen en op Scoutingterreinen in het buitenland kunt kamperen.
  • En nog veel meer! Kijk ook eens op de webpagina over ledenvoordeel.

Opzeggen

Als je het niet naar je zin hebt horen we graag wat we daar aan kunnen doen. Wil je toch opzeggen dan kan dat twee keer per jaar; per 1 januari en per 1 juli. Dit kan door dit te vertellen aan de leiding van de speltak en een mail te sturen aan de penningmeester van de KVLS via contact.